sâmbătă, 8 martie 2014

Viitor mândru, ţara noastrã are... (chiar și la integrare)


Zilele acestea am avut plăcerea de a preda studenţilor înscrişi la master în cadrul Facultăţii de Comunicare şi Relații Publice al SNSPA Bucureşti. Este vorba despre un curs specializat în studiul comunicării europene la “Masterul in EU Communication and Governance”, cu predare în limba engleză, proiect lansat în toamna lui 2013, unde am devenit cadru didactic asociat.

Apreciez foarte mult implicarea studenţilor, care se dovedesc preocupaţi de acest domeniu şi sunt realmente bine pregătiţi, aşa cum anticipam deja în 2011, la prima vizita pe care am efectuat-o la SNSPA.

Având în vedere experienţa didactică prin predarea în 10 universităţi, din ţară, dar şi din Bruxelles, şi Italia, susţin necesitatea practicii în capitala UE. Sugeram lansarea unor programe europeane în care orice universitate care oferă cursuri despre istoria UE, instituţii comunitare sau politicile europene să poată “să îşi aducă studenţii” în Bruxelles-ul european pentru o săptămână de prezentări intensive.

Nu doar în medicinã sau cercetare România pregãteste “cadre” supuse globalizãrii, și care își gãsesc alinarea în Europa de Vest. Sute de experti în afaceri europene finalizeazã anual cursurile facultaţilor, masterelor sau școlilor doctorale în România. Mare pãcat cã nici macar 5% dintre aceștia nu reușesc sã fie folositori ţãrii. Şi dacã ne-ar merge integrarea…

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: