marți, 6 mai 2014

Holocraţia - angajat fără şef!

Holocraţia” este un termen nou în domeniul resurselor umane, ce “urmăreşte responsabilizarea individuală şi promovarea unor lideri autentici, capabili să identifice neconformităţile, dar şi oportunităţile de business. Şi asta pentru că li se permite să acţioneze dincolo de limitele impuse de funcţia pe care o ocupă”.

Ceva asemănător încercam să sugerez în mesajele în care am vorbit despre intraprenori şi de munca la proiecte, cu supraveghere mai puţin strictă pentru angajaţi şi deadline-uri precise.

Ceea ce este interesant este că “sistemul are o „constituţie” internă, reguli bine stabilite, pe care le respectă toţi. Întreg grupul distribuie responsabilităţi, cei care şi le asumă se comportă ulterior ca factori de decizie. Marele avantaj este că fiecare se concentrează pe ce are de făcut, şi nu pe cum să dea bine în ochii şefului. Nimeni nu este restricţionat pe jobul pentru care a fost angajat. De exemplu, dacă eşti programator şi reuşeşti să îţi termini treaba, în timpul rămas – dacă îţi place şi te pricepi – poţi să ajuţi în departamentul de marketing şi evenimente”.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: