duminică, 22 mai 2016

100 de conferinţe pe zi la Bruxelles. Câteva sugestii...

Dupã douã luni de la atentatele de la Bruxelles şi la doar o lunã pânã la referendumul din Marea Britanie, “centrul afacerilor europene” e asaltat de evenimente sectoriale. Sunt în jur de 100 de evenimente pe zi la Bruxelles.

Pe 9 iunie voi prezenta în premierã rezultatele sondalujului de opinie referitor la eficienţa lobby-ului în Bruxelles-ul european, cu un studiu comparat între abordarea corporatistã şi cea a federaţiilor europene. Este interesant sã observãm evoluţia din ultimii 15 ani, dar şi sã discutãm la ceea ce ne putem astepta în viitor.

Pânã atunci aştept cu mare interes evenimentul de marţi, 24 mai, cu participarea comisarului european Cecilia Malmström - TTIP: WHAT'S REALLY IN IT FOR BUSINESSES?.

Vreau sã semnalez şi sã felicit încã de acum Romanian Energy Center pentru organizarea celei de-a 5-a ediţii a “Romanian Energy Day” în Bruxelles. Îmi amintesc şi acum cu mare plãcere ediţia de acum doi ani când am avut deosebita onoare sã moderez sesiune de deschidere.

European Business Summit-ul va avea loc anul acesta la începutul lunii iunie. Voi participa şi la aceastã ediţie, la fel ca şi la cele din ultimii 15 ani.  

Mã bucur sã coordonez douã actiuni sectoriale, ale federaţiilor industriale din Germania şi Franţa. Dupã conferinţele din Berlin şi Paris din primul trimestru, urmeazã în urmatoarele zile dezbaterile din Bruxelles despre lobby-ul francez (L’influence des start-ups françaises auprès de l'UE) şi cel german (Best practices in EU Politics - The role of German corporations and organisations in EU decision-making). Am încercat recent, pe 30 martie 2016, şi o dezbatere pe palier românesc, un bun început, de continuat…

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: