sâmbătă, 29 aprilie 2023

Factorii de performanță ai comunicării guvernamentale


Profit de un week end lung pentru a regrupa câteva idei pe care le-am discutat în luna aprilie. Lumea Bruxelles-ului s-a dezghețat complet, iar evenimentele publice ocupă din nou scena afacerilor europene. E o reîntoarcere la dinamica anului 2018…

 

Acest mesaj este în special adresat celor care urmaresc subiectul comunicării guvernamentate. O mutare struturalã puternică, datorită în special crizei pandemice, s-a întâmplat cu comunicare strategică, plasată acum la nivel de vârf în procesul decisional al unei instituții. Există bugete consistente, se alocă resursã umană de calitate, lumea chiar dorește să asculte experții în comunicare și de aici avem o presiune fantastică pe aceste departamente. Nu mai există scuze, trebuie să aibă rezultate!

 

Conform unui studiu recent al WPP, factorii de performanță ai comunicării guvernamentale au evaluat, adaptându-se timpurilor.

 

Dacă în 2017 vorbeam despre strategie, oameni, proceduri, structuri și instrumente, la nivelul anului 2019 aveam factori de mobilizare, factori de modelare și factori de implicare.

 

Nu este surprinzător că în plină pandemie, în 2021, era vorba despre date, securitate, suport emoțional și tehnic, reasigurare, independenţă sau protecţie.

 

Iar acum, în anul de grație 2023, vorbim de performaă prin adaptare la context, eficacitatea, reformã, diversitate și coeziune socială.

 

Conform aceluiași studiu, e surprinzător că aproximativ 50% dintre organizații nu au nici acum un plan de comunicare strategică.

 

Dan LUCA / Bruxelles

 

Niciun comentariu: