marți, 14 ianuarie 2014

Dan LUCA în direct de la Bucureşti, la România TV


Marţi, 14 ianuarie, de la ora 17:00, am avut plăcerea de a reveni în platourile România TV, pentru o nouă apariţie în direct, invitat de Cristina Şincai.

Agriculturii sunt în primul rând afectaţi de condiţiile termice şi de precipitaţii, la care se adaugă normele impuse de la 1 ianuarie 2014, deci vorbim deja de două şocuri pe care fermierii le primesc în paralel. Ca membrii în acest “club” al UE, al solidarităţii, trebuie să vedem că, “din fericire”, la fel sunt afectate şi alte ţări, precum Ungaria, Germania, Belgia, şi poate există fonduri europene care pot să fie deblocate pentru a sprijini agricultorii români, poate anticipăm şi la nivel naţional şi planificăm anumite subvenţii, şi aşa mai departe.

Întâi de toate, procesul de comunicare pe acest sector mai poate suporta anumite îmbunătăţiri, să se vadă rolul Statului în sprijinirea agricultorilor, iar dacă nu avem resurse interne suficiente, să ne orientăm spre parteneriatele pe care le avem. De exemplu, sunt centre de cercetare la nivel european, internaţional, cu o mare capacitate de prognoză, pentru a obţine informaţii detaliate, menite să asigure anticiparea unor situaţii nefaste.

Dan LUCA / Bucureşti

 

Niciun comentariu: