vineri, 31 ianuarie 2014

Partidele europene îşi prezintã candidaţii


José Bové și Ska Keller vor conduce campania Partidului Verde European pentru alegerile europene în luna mai, după ce au câștigat “primarele on-line”.

"Sunt foarte fericit că voi conduce această campanie, pentru că nu merge bine în Europa", declara Bové. Sloganul partidului în campanie pune accent pe alternativele verzilor pentru Europa, iar Keller menționa că se va "pune șomajul în rândul tinerilor pe partea de sus a ordinea de zi", la fel ca "protejarea drepturile refugiaților și ale migranților".

În timp ce Keller este acum principalul candidat pentru campania europeană, Rebecca Harms s-ar putea să preia rolul principal în Germania.

Până în prezent, Martin Schulz, actualul președinte al Parlamentului European, a fost desemnat candidatul din partea PES, în cazul EPP partidul va decide cu privire la candidatul comun la 7 martie 2014, iar Guy Verhofstadt va conduce campania liberalilor.

Verzii nu au şanse reale de a ocupa o funcţie de top în cadru instituţiilor europene, președinția Comisiei Europene este de așteptat a fi obţinută de un politician socialist sau de centru-dreapta.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: