sâmbătă, 18 ianuarie 2014

Dan LUCA în direct la TVR Cluj, la emisiunea “Transilvania Politică”


Am avut plăcerea de a încheia vizita la Cluj prin participarea la emisiunea “Transilvania Politică”, transmisă în direct de TVR Cluj, vineri seara, de la ora 18:30.

În contextul discuţiilor despre alegerile pentru Parlamentul European, am subliniat cã în mod atipic, eurodeputaţii încearcă o detaşare în modul de comunicare. Atâta timp cât nu vedem că Bruxelles-ul este al nostru, nu vom reuşi această “înşurubare”. Nu putem transmite acasă că cei de la Bruxelles nu ne plac, blamând deciziile care ne iau prin surprindere. De asta suntem acolo pentru a anticipa şi pentru a schimba lucrurile în favoarea României şi a românilor.

Nu e rea voinţă, însă cred că eurodeputatul ar trebui să se implice mai mult în “europenizare”, avem nevoie de a învăţa ce înseamnă toleranţa europeană, ritmul de muncă european şi aşa mai departe, iar campania candidaţilor trebuie să se axeze pe chestiuni europene, nu doar pe problemele interne.

Constat că ne lipsesc specialiştii pe integrare europeană care îî aveam în 2003. Majoritatea dintre ei sunt acum printre cei 2.000 de români de la Bruxelles, care lucrează în instituţiile europene, însă nu pentru România. Ei aşteaptă să le solicităm implicarea în procesul complex al racordării României la Uniunea Europeană.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: