vineri, 3 ianuarie 2014

Izolarea Marii Britanii în UE


După Consiliul European care a avut loc în perioda 19-20 decembrie 2013, Le Monde, propunea o retrospectivă a atitudinii Marii Britanii pe parcursul anului, amintind de declaraţiile premierului Cameron, care ameninţă cu părăsirea Uniunii Europene, după mult-duscutatul referendum ce ar urma să fie organizat în 2017.

Au urmat marile reţineri în negocierile pe tema euro, la care se adaugă “declaraţiile împotriva Bruxelles-ului, Cameron nu se adresează Europei, ci bazei sale electorale”, toate culminând cu manifestările populiste apropo de imigranţii care după 1 ianuarie 2014 ar putea “invada” Regatul.

Publicaţia franceză apreciază poziţia Marii Britanii ca fiind una paradoxală, dar este cu atât mai delicată cu cât se încercă un fel de echilibristică între Europa şi păstrarea influenţei ţării. “Majoritatea liderilor europeni sunt suspicioşi faţă de cererile de renegociere a tratatelor UE, formulate de David Cameron, pentru ca Londra să recapete din competenţe înaintea unui eventual referendum”.

Marea Britanie în alte mesaje de blog:








Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: