sâmbătă, 18 ianuarie 2014

Dan LUCA la Cluj, intervenţie la prezentarea bugetului oraşului


Fiind zilele trecute în ţară, am făcut parte din delegaţia PSD Cluj-Napoca la prezentarea bugetului municipiului Cluj-Napoca. E important să avem astfel de interacţii cu comunitatea locala.

În acest context, am făcut în plenul dezbaterii, la care a participat şi primarul Emil Boc, 3 propuneri pentru a pregăti oraşul pentru anul 2015, când va avea titulatura de Capitală Europeană a Tineretului.

  1. Cei 100 de clujeni la Bruxelles şi alţi 500 din capitala Europei, care au trecut prin școlile clujene, trebuie angrenaţi în acest proces de dezvoltare al orasului. Trebuie profitat de ei, sunt oameni care vor să dea ceva Clujului, creaţi această punte de legătură Cluj-Bruxelles! Chiar propuneam sã avem douã evenimente în toamna lui 2014: invitatea clujenilor din Bruxelles la o întalnire cu Consiliul Local Cluj-Napoca şi apoi o discuţie la Bruxelles prin deplasarea unor consilieri locali în capitala Europei.

  1. Ar trebui activate parteneriatele externe. Clujul are anumite înfraţiri cu orase din lume. Propun ca fiecare parteneriat sã fie în responsabilitate unui consilier local desemnat public, iar acesta va prezenta trimestial rezultatele palpabile.

  1. Nu în ultimul rând, trebuie văzut cum împachetăm “Clujul turtistic”. Clujul, ca oraş, nu are portențial ca un turist să vină să stea o săptămână, ci trebuie să facem pachetul de 2 zile. Apropo de ce facem cu un turist de la aeroport timp de 48 de ore în oraş, acum câţiva ani sugeram acel pachet turistic de 500 de euro pentru două persoane, care să includă transport, cazare şi poate cu o bună strategie, vom reuşi să deblocăm şi anumite fonduri europene pe această direcţie.
Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: