luni, 13 ianuarie 2014

Dan LUCA în direct din Bucureşti din studiourile Money Channel – emisiunea „Prime Time Business”.


Luni, 13 ianuarie, de la ora 20.00 am fost din nou invitatul postului de televiziune Money Channel, de această dată am discutat subiectele zilei alături de Daniel Apostol, gazda emisiunii „Prime Time Business”.

Ȋn contextul referendumului care ar putea avea loc în aceeaşi dată cu europarlamentarele, în România, pe 25 mai, am subliniat că modificarea Constituţiei a fost un subiect foarte puternic la inceputul anului 2013, în contextul regionalizării.

România este a 7-a putere europeană şi nu ne putem permite să nu avem oameni pregătiţi la Bruxelles. Voinţa politică există, însă insist pe necesitatea componentei tehnice. Suntem surprinşi de multe decizii, însă nu avem senzorii industriali necesari, în Bruxelles.

România are potenţial de a deveni o ţintă pentru muncitorii din alte ţări, aşa cum Olanda, Belgia sau Germania sunt deja la a treia generaţie de muncitori din Maroc sau Turcia. Problema infrastructurii rămâne însă importantă în ţară, cu şoselele pe care le cunoaştem, căi ferate în majoritatea cazurilor încă la nivelul anilor 70, dar cu aeroporturi regionale moderne.

Am insistat pe importanţa conştientizării în rândul structurilor de afaceri a faptului că nu doar instituţiile trebuie să fie reprezentate la Bruxelles, fiind vorba ca să zic aşa despre un ”parteneriat public-privat”. E păcat că nu suntem activi în structurile federaţiilor industriale europene, şi atunci când românii ajung în aceste structuri ajung prin intermedioul altor branduri decât cele româneşti, şi poate acest lucru nici măcar nu este cunoscut în ţară.

Dan LUCA / Bucureşti

Niciun comentariu: