vineri, 4 iulie 2008

Cluj-ul, infrastructura şi parlamentarii europeni

Recent am vizitat Clujul, după o pauză de aproape un an. Citisem acum câteva săptămâni despre siguranţa rutieră din România şi credeam că statisticile dramatizează exagerat situaţia. Credeţi-mă, realitatea e dură la Cluj. E drept, sunt câteva drumuri principale care se compară cu ceea ce este prin vestul Uniunii Europene, dar infrastructura este o problemă. Marcajele lipsesc în marea majoritate, iar semnalizările de pe marginea şoselelor sunt total neadaptate traficului actual. Prea este haos şi implicit nervi.

Scriu acest mesaj nu pentru a critica administraţia clujeană, sau pentru a sublinia ceea ce se întâmplă în Cluj, în comparaţie cu alte oraşe din România, dar chiar dacă locuiesc acum la două mii de kilomentri de Cluj, mă doare când văd că nu se poate face mai mult pentru cetăţean sau pentru cei care vizitează oraşul. Infrastructura este ceva obositor în România, iar Clujul nu face excepţie. E păcat ca o capitală a Ardealului să piardă turişti din cauza infrastructurii. E păcat să nu înţelegem cât mai repede cu putinţă că situaţia actuală afectează grav calitatea vieţii.

O veste bună pentru clujeni, se pare că alegerile locale, proaspăt încheiate, au avut şi un ricoşeu european, Clujul are acum doi parlamentari europeni, lui Rareş Niculescu, alăturându-i-se Flaviu Călin Rus. Mult succes Călin!

Dan Luca / Bruxelles

Niciun comentariu: