marți, 18 noiembrie 2008

Pe când politicianul-hologramă?

Alegerile din SUA din acest an au mai venit cu ceva nou. Aşa cum bine ştim, americanilor le place să fie mereu cei care deţin tehnologia cea mai avansată şi care aduc inovaţii în toate domeniile. De această dată, au profitat de programul special al CNN-ului dedicat alegerilor pentru a aduce în studio un reporter-hologramă.

Nimic din tehnica filmelor SF nu ar mai trebui să ni se pară imposibil. Filmată de 35 de camere, după cum chiar ea a declarat, reporterul Jessica Yellin, deşi ce se afla în Chicago, a putut fi reprodusă 3D, în New York, pentru a răspunde întrebărilor lui Wolf Blitzer, gazda acestei emisiuni.

Şi dacă am observat că tot ce apare pe plan tehnologic este rapid preluat şi în politică, mă întreb, în cât timp vom asista la discursuri politice în care ne vor vorbi nişte holograme?

Dan LUCA / Bruxelles

Un comentariu:

Anonim spunea...

CNN facea la momentul respectiv o analogie intre holograma reporterului respectiv si holograme-le folosite anterior in industria cinema ... cu siguranta va amintiti de "Star Wars" :)

Se pot preconiza cateva scenarii:

1. campania electorala in care la fiecare colt de strada o sa te intampine holograma candidatului ... si imaginatia mea o ia razna ...

2. in cazul in care personaje "legendare" din peisajul politic reusesc sa se inregistreze acum cu ajutorul celor 35 de camere, partidul ar putea beneficia pentru eternitate de suportul electoral al liderului. Vestea buna: din "doua click-uri" se poate reactiva prezenta "fantomei" alaturi de candidati oriunde si oricand ar fi nevoie!
Vestea proasta: Pana la urma un "haker" tot o sa puna mana pe o holograma cu cine trebuie :)

Revenind la Star Wars si la analogii,imaginatia o mai ia razna inca o data cand ma gandesc la ce politicieni putem pune urmatoarele roluri: Darth Vader, "mereu tanarul" Jedi Master Yoda, Luke Skywalker, Han Solo sau Printesa Leia :)
Post-ul meu pe blogg se termina cu o ultima provocare:)

Voi ce preferati: "Holograma" sau "Clona" politicianului ?