luni, 12 octombrie 2009

O carte despre “Dilemele comunicãrii UE”

De mai bine de doi ani am lansat acest blog unde public articole informative şi opinii despre Uniunea Europeană şi despre modul în care românii sunt afectaţi de schimbările europene contemporane. Tema favorită, pe care o urmăresc prioritar, este cea a comunicării UE. Cantitatea de informaţie strânsă în cele peste 250 de mesaje este considerabilă şi m-am gândit că poate e bine să încerc o proiecţie din “lumea Web 2.0” în cea “serioasă”, a cărţilor de specialitate.

Cu siguranţă nu puteam să acopãr un sector atât de larg fără ajutorul altor români care se preocupă de aceastã problematicã, de multe ori indirect sau fără o prioritate anume în activitatea lor profesionalã. Am invitat românii din Bruxelles să îşi exprime părerea prin articole de câteva pagini fiecare, dar am invitat şi români care trăiesc în România, la Bucureşti sau Cluj, să ne prezinte viziunea lor. O contribuţie remarcabilă este şi a unor experţi români care îşi desfăşoară activitatea în prezent la Londra, Washington, Atlanta sau Ottawa.

Sunt 59 de materiale scrise de cãtre 50 de români, totul într-o carte de aproximativ 300 de pagini despre UE, România şi comunicare.

Cartea se va lansa miercuri, 18 noiembrie 2009, la orele 18:30, în Bruxelles. Gazda lansãrii este universitatea IHECS, unde predau de doi ani cursul despre “Tehnicile de comunicare ale UE”.

Cine doreşte sã participe la eveniment este invitat sã îmi scrie direct pe adresa danluca1234@yahoo.com

Dan LUCA / Bruxelles

3 comentarii:

Raluca Pop spunea...

Buna ziua,

Imi puteti oferi mai multe informatii despre carte: autori, temele textelor si eventual chiar cum poate fi ea comandata din Romania?

Multumesc,
Raluca Pop

Anonim spunea...

Să fie într-un ceas bun!

Gabi S.

Anonim spunea...

Da, probabil, de aceea este