marți, 20 octombrie 2009

4.000 de români din Belgia scriu un ghid


Chiar dacă autorităţile româneşti nu sprijină concret organizaţiile diasporei româneşti, există români sufletişti care doresc să-şi ajute real compatrioţii.

RomBel - Români în Belgia - reprezintă cea mai largă comunitate virtuală a românilor din Belgia, şi în acelaşi timp, este un reprezentant al unui nou trend media, favorizat de “revoluţia” internetului şi continuat prin dezvoltarea fără precedent a reţelelor sociale în acest început de mileniu.

Am subliniat importanţa acestui fenomen încă din luna mai 2009, iar acum vreau să felicit din nou echipa Rombel pentru lansarea « Ghidului românului din Belgia ». Este o carte scrisă de 4.000 de români, majoritatea dintre aceştia locuind în Belgia. O publicaţie scrisă cu inima largă şi pentru care autorii merită sincere felicitări.

Bravo Dorin ! Bravo Carmen ! Bravo Vicentzia ! Bravo Cornelia ! Bravo Nadia ! Bravo tuturor celor implicaţi în acest proiect!

Dan LUCA / Bruxelles

2 comentarii:

Carmen Solomie spunea...

Multumim pentru aprecieri!ghidul este conceput ca un instrument practic, cu raspunsuri concrete la intrebarile unui nou venit in Belgia; dar, in acelasi timp, inseamna economie de timp si sursa de informatie si pentru "veterani" :) il vom actualiza online si de ce nu, speram in reeditarea lui in editii viitoare.
Succes in activitate!

tatiana spunea...

Minunata "poveste fara sfârsit" acest ghid al Românului ! Felicitari echipei si multumiri Excelentelor lor Domnilor Ambasadori care au sprijinit initiativa - Ion JINGA si Ovidiu DRANGA.
Este o dovada concreta ca românii se pot organiza, pot comunica si se pot ajuta. Faptul ca oricine poate completa continutul, mi se pare extrem de pozitiv. Astfel fiecare se poate afirma în domeniul în care este performant si nimeni nu poate pretinde ca este exclus. O idee ce merita exportata si în alte tari ale diasporei române!