luni, 12 iulie 2010

UE. Business. IMM.

Anul acesta European Business Summit-ul a fost organizat târziu în an, doar în iunie-iulie pentru a marca începutul Preşedenţiei Belgiene a UE – încă o confirmare a ceea ce prezentam acum doi ani despre oportunităţile belgienilor pe structura comunitară.

Datorită însă situaţiei poltice din Belgia, s-a trecut peste fastul Preşedenţiei şi am rămas doar cu o canicula – excepţională pentru Belgia – având impresia că eşti la European Business Sauna.

Mulţi comisari şi CEOs la eveniment, Summit-ul având deja o “experienţă” de 10 ani. Criza economică şi impactul asupa IMM-urilor a fost subiectul regăsit în multe dezbateri.

Desigur lozinci precum “never stop traing” sunt bine de rostit, e important să avem întreprinzători care îşi asumă riscuri, e crucial să inovăm sistemele în care trăim. Dar ce ne facem cu întârzierile de 300-400 de zile în efectuarea plăţilor către IMM-uri de către autorităţile unor state UE? Hai să fim sinceri, câţi sunt interesaţi să împrumute bani de la bănci pentru începerea afacerilor cu 10% dobândă anuală?

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: