marți, 17 august 2010

Studenţii români din străinătate

Liderii Ligii Studenţilor Români din Străinătate sprijină întoarcerea în România a absolvenţilor cu pregătire universitară şi post universitară în străinătate. Asta pentru că mulţi tineri români s-ar întoarce acasă dacă ar găsi ceva de făcut, pe măsura pregătirii lor.

În ţară se caută specialişti cu diplome din afară pentru domenii ca: economie, finanţe, ştiinţe politice, consultanţă pentru companii internaţionale sau avocatură. Liga deţine 3.100 membri, în special din Anglia, Franţa, SUA şi Canada. Statisticile arată că în prezent ar fi cam 50.000 de studenţi români în srăinătate, dintre care 26.000 în Europa, dar la aceştia se adaugă cei care au absolvit deja, cărora Liga se adresează de asemenea.

Liga Studenţilor Români din Străinătate consideră că societatea civilă şi presa sunt receptive la iniţiativele lor, şi asta e foarte bine, însă e păcat dacă acest lucru nu e valabil şi în cazul autorităţilor publice şi a partidelor politice.

Pentru a fi încurajat să se întoarcă în ţară, un tânăr absolvent are nevoie de mult mai mult, de o schimbare majoră a sistemului, dar în primul rând de schimbarea mentalităţii. Scriam încă din 2008 despre reîntoarcerea românilor în ţară şi despre percepţia asupra României contemporane.

Dan LUCA / Bruxelles

Un comentariu:

Anonim spunea...

In conditiile in care Romania este la un pas de faliment, fruntasa fiind in principal doar in topul tarilor UE cu cel mai mare grad de risc de a intra in incapacitate de plata... eu zic ca este mai degraba de plecat de aici si nu de venit.
Mediul privat este atat de lovit de lipsa de masuri din partea acestui asa numit stat incat in doar 2 ani s-au retras un minim de 500.000 de persoane juridice de pe piata romaneasca, dand faliment, intrand in insolventa sau pur si simplu inchizand activitatea..... incat singurele locuri de munca, si asa putine cer conditii "SF" din partea tinerilor ca de ex: rezistenta la conditii de stres si program prelungit de munca; disponibilitate si rapiditate in rezolvarea oricaror sarcini de serviciu.... si asta PE BANI MARUNTI
Trebuie sa fii putin dus cu pluta sa te intorci aici cand ai atatea oportunitati in afara.... doar o spune si DOMNUL PRESEDINTE BASE : ca se bucura enorm pentru cei 4.000.000 de romani care lucreaza in strainatate si trimit bani in tara (in mare parte ei au sustinut consumul si cresterea economica din Romania din ultimii ani)
DA , ESTE PAREREA UNEI "FRUSTRATE" ANGAJATE IN MIZERIA ASTA DE TARA, DEVENITA ASA DATORITA DOBITOCILOR CARE NE CONDUC; Hai sa mai punctam cateva aspecte
1. in urma cu vreo 70,80 de ani ROMANIA era granarul Europei si acum am ajuns sa importam si faina de grau..... ca sa nu vorbim de restul.... eu cred ca pe rafturile magazinelor 80% din produse nu sunt romanesti ( deh.... asta a fost intelegerea sa intram in UE.... nu?
2. Nimic nu e intamplator din ce se petrece in Romania: datorita VANZATORILOR ambulanti care ne conduc, am ajuns COBAII LUMII si de rusinea tuturor.... adica aceste bestii au dat gratis tot ce a insemnat industrie, resurse naturale ( si vorbesc gratis din punctul de vedere al Romanilor si nu din punctul lor de vedere);
3. Satanistii care ne conduc, au primit indicatii de mai sus : MARII FRANCMASONI care dirijeaza lumea asta, sa indobitoceasca aceasta tara si aceasta pentru a o conduce/dirija / influenta cum vor muschii lor si mai usor: si aceasta cum? pai va zic eu lovind in INVATAMANT, CULTURA, SANATATE, si tot ce inseamna OAMENI CU BUN SIMT / PREGATITI / MUNCITORI...
4. Se sprijina rromi ( astia peste tot in lume se numesc tigani si nu romi, by the way) si daca se continua in ritmul acesta o sa ajungem in30.40 de ani sa ne numim RROMANICA MANCATAS... in loc sa ii fortam sa traiasca ca si noi.... de fapt sa munceasca ca si noi.... trebuie sa fim toleranti, sa ii intelegem si acceptam asa cum sunt ba mai mult sa acceptam ca fura, cersesc, fac purdalai cu carul fara sa munceasca, ca doara ii tine statul romanesc, ca sa aiba bestiile care ne conduc sustinatori, mancatas....
CONCLUZIA: daca nu ne mobilizam sa FACEM CEVA cu totii in loc de a ne complace IN STAREA ACEASTA PROASTA IN CARE NE AFLAM, atunci hai sa plecam cu totii din Romanica si Doamne fereste, nici vorba de a ne intoarce in aceasta CLOACA MIZERABILA!!!!!!!!!!!!