marți, 14 septembrie 2010

Job la Bruxelles

În recentul interviu publicat în Adevărul povesteam despre oportunităţile capitalei comunitare, iar la ceas de criză orice informaţii despre locuri de muncă şi idei de afaceri sunt binevenite.

Vreau însă să clarific câteva noţiuni. Consider cu tărie că există două pieţe a forţelor de muncă în Bruxelles, care din cauza suprapunerii geografice creează confuzie. Există un Bruxelles-Belgia şi mai există un Bruxelles-UE, cu oportunităţi caracteristice.

Dacă sunteţi interesaţi de job-uri în Bruxelles am lansat câteva recomandări încă de la începutul acestui an.

Chiar dacă în România puţini mai cred că expertiza pe anumite sectoare contează, consider că există oportunităţi pentru cei care au cunoştinţe despre mecanismul comunitar. Este paradoxal, dar pentru românii care doresc să activeze în acest domeniu oportunităţile contemporane sunt mai prezente în Bruxelles, decât la Bucureşti sau – cu siguranţă – la Cluj.

Iar ca şi tendinţe întrevăd o dublare a numărului de români din Bruxelles-ul european în următorii 5 ani, prezenţă datorată cotei României în instituţiile europene, dar şi unei „penetrări” a Secretariatelor grupurilor de interese de către români.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: