vineri, 27 mai 2011

GrupRomânia în Foreign Policy

Ca urmare a întâlnirii derulată pe 26 martie 2009, între românii din Bruxelles-ul european şi Vasile Puşcaş, Ministrul Delegat, Şeful DAE din acea perioadã, s-a înfiinţat un grup de reflectie românesc în Bruxelles.

GrupRomânia este acum un grup de lucru tripartit, apolitic, pe profil tehnic şi cu o componenţă de experţi români, pe probleme europene diverse, cu scopul de a oferi ajutor spre optimizarea relaţiilor dintre structurile publice şi private româneşti din Bruxelles-ul european, cu structura comunitară (co-ordonarea lobby-ului românesc, informaţii despre evoluţia României în afacerile comunitare, schimbul de bune practici între actorii români locali, etc).

Participă la dezbaterile GrupuluiRomânia funcţionari şi demnitari români din mediul comunitar, reprezentanţi români din sfera privată a afacerilor europene şi a reprezentanţelor instituţiilor statului. Menţionăm că reuniunile nu sunt publice, iar participanţii nu reprezintă instituţiile unde activează.

Întâlnirile GrupRomânia au loc – în general - în fiecare primă marţi a lunii (conceptul First Tuesday). Prima întâlnire a GrupRomânia a avut loc marţi, 2 iunie 2009.

Activitatea GrupRomânia a trezit interesul Foreign Policy România, câteva din ideile exprimate fiind reflectate într-un articol publicat recent în prestigioasa publicaţie.

Dan Luca / Bruxelles

Niciun comentariu: