luni, 23 iulie 2012

PR greşit


Dacă într-un material de anul trecut am încercat să reunesc câteva sfaturi utile pentru cei care interacţionează în munca zilnică cu oameni de presă de la Bruxelles, iată câteva practici greşite în acest sens, prezentate de Patricia Fedorenco, PR Manager în cadrul PR & MORE.

Din sutele de comunicate pe care le primeşte jurnalistul, se mai strecoară şi unul cu greşeli de gramatică sau de ortografie, cu siguranţă acesta nu va primi prea multă importanţă din partea destinatarului.

O altă regulă de aur desprinsă din materialul de faţă este disponibilitatea PR-istului, indiferent de oră sau programul de lucru de la birou, asta nu înseamnă totuşi “că trimiţând jurnaliştilor pe mail la 12 noaptea o invitaţie la conferinţa de presă de a doua zi de la nouă dimineaţa, dai dovadă de profesionalism sau îţi arăţi fidelitatea faţă de compania pentru care lucrezi. Contrar multor opinii, şi jurnaliştii dorm noaptea, iar conferinţa ta riscă să fie un dezastru cu prezenţă zero”, subliniază foarte bine Fedorenco.

Dan LUCA / Bruxelles


Niciun comentariu: