luni, 17 august 2015

Din nou, turist în Transilvania

Anul acesta am decis din nou sã ne petrecem o parte din vacanţa de varã în România. Zona Sibiului a fost o gazdã excelentã, fãrã a flata pe nimeni, nici macar pe preşedintele României. O saptamânã petrecutã la Gura Râului e o combinaţie de peisaj elvetian şi rustic românesc, impresionant…

În 2012 prezentam impresii despre vacanţa din România şi vreau sã punctez ceea ce s-a schimbat în ultimii 3 ani. În primul rând sunt de apreciat autostrãzile Sibiu-Deva şi Arad-Nãdlac. Dacã reuşim şi finalizarea tronsonului Deva-Arad, cu siguranţã cã Transilvania se va conecta mai bine cu Europa. Autostrãzile sunt “noile fluvii”, în jurul cãrora “se dezvoltã civilizaţii”. E bine sã aparã pe aceste autostrãzi benzinãrii, restaurante şi alte servicii necesare cãlãtoriilor plãcute în zonã.

Zona Sibiului are un potenţial turistic fantastic. Douã idei. “Stâna cu oi" este un concept ce se poate include în anumite circuite turistice. Când am fost in Egipt am fost invitat la celebra cinã cu beduinii, deci un concept asemãnãtor poate prinde. Natura e fantasticã în România, dar mici amenajãri sunt necesare. Vesticul” vrea plimbãri cu bicicletele prin pãdure, vrea pistã de alergare în inima muntelui. Cu bani puţini si cu un pic de publicitate se poate dezvolta şi acest "turism sportiv şi verde" pe plaiurile mioritice.

Dan LUCA / înapoi la Bruxelles



Niciun comentariu: