luni, 13 martie 2017

Dan LUCA – articol publicat în Fãclia: “Totul pentru clujeni!”

Astãzi, 13 martie 2017, am publicat un mesaj în Fãclia de Cluj, prezentând ceea ce cred eu despre presa clujeanã.

----
Făclia de Cluj e la ceas aniversar! Simbolul presei clujene merită respectul nostru!

Vrei să te informezi despre realităţile clujene, citeşti Făclia de Cluj şi asta nu doar din România. În fiecare zi accesez ziarulfaclia.ro pentru a lua pulsul oraşului în care m-am născut. Chiar şi la Bruxelles, prin intermediul Făcliei, sunt perfect actualizat despre cum evoluează comunitatea atât de dragă mie.

Constanţa, deschiderea şi integritatea au caracterizat munca ziariştilor clujeni. Felicitări, activitatea dumneavoastră este apreciată! Tranziţia permanentă a României are impact profund asupra oamenilor de presă. Însă cei de la Făclia de Cluj au ştiut să găsească soluţii la grelele încercări de-a lungul timpului. Totul pentru a clădi un reper de informaţie în folosul cititorilor. Totul pentru clujeni!

De 20 de ani colaborez cu Făclia în calitate de corespondent de la Bruxelles. E o enormă plăcere deschiderea Redacţiei în a prezenta noul, chiar din capitala Europei. Cine zice că presa locală nu este interesată de Uniunea Europeană se înşeală. Le recomand să analizeze studiul de caz – Făclia de Cluj.

O aniversare este momentul când trebuie să privim şi spre viitor.  Sper din tot sufletul să continuaţi, să deveniţi mai mult decât un ziar sau un Website. Să fiţi partenerii clujenilor în tot ceea ce se întâmplă în urbe… Premiaţi excelenţa şi blamaţi incompetenţa. Însoţiţi mediatic Clujul în toate proiectele de dezvoltare, dar iluminaţi şi munca nevăzută a celor mici şi marginalizaţi.

Continuaţi ceea ce aţi început. Cele 8000 de numere sunt doar începutul!

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: