joi, 12 martie 2015

Pachetele turistice all-inclusive intrã în forţã în România

În 2008 propuneam o strategie de dezvoltare a turismului local şi naţional, prin care străinilor să le fie oferite pachete turistice, de 500 de euro pentru două persoane, pentru un week-end. Nu mă hazardez a susţine că ideea îmi aparţine, ci este un model care a prins în alte părţi, şi se pare că şi prestatorii de servicii turistice din România s-au orientat în ultima perioadă spre această variantă, a all-inclusive-ului. 

Recent se sublinia că străinii sunt atraşi de all-inclusive-ul românesc, o mare contribuţie la acest succes fiind meniul cu preparatele tradiţionale.

Proprietarul Mareea, Marius Usturoiu, care administrează şi un complex all inclusive din Mamaia, declara că, în general, un străin plăteşte pentru un concediu all inclusive în România, la un hotel de trei stele, 500-600 de euro, preţ în care intră şi biletul de avion.

În 2014, pe litoralul românesc au fost disponibile 6.750 de locuri în structurile all inclusive, iar în acest an numărul loc a crescut cu 581 de locuri.. "Creşterea din acest an se explică prin promovarea tot mai intensă făcută acestui tip de turism în străinătate, mai ales la târgurile de turism dar şi prin faptul că acest produs s-a consolidat în ultimii ani şi începe să ajungă la maturitate", a mai spus Marius Usturoiu.

Îmi doresc ca, în viitorul cât mai apropiat, persoanele cu care interacţionez în afara ţării să asocieze România cu o ţară frumoasă, cu servicii de calitate, care ştie să se promoveze pe măsura potenţialului, o posibilă destinaţie de vacanţă, pentru cei mai pretenţioşi turişti.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: