vineri, 16 noiembrie 2007

Mobilităţile europene pe perioada verii?

Am început să fiu interesat de politicile educaţionale comunitare pe la sfârşitul anilor ’90. Oportunitatea de a lucra, în perioada 1997-1999, ca responsabil de comunicare pentru Asociaţia Studenţilor Europeni (AEGEE), m-a ajutat să înteleg cum funcţionează mecanismul de la centru.

În anul 2000 am decis să realizez o cercetare în domeniul programelor educaţionale comunitare. Împreună cu studenţii europeni am identificat nişa “universităţilor de vară” ca un potenţial încă neexploatat de către factorii de decizie europeni.

În vara aceasta a fost prezentată oficial ideea comisarului european Orban, în cadrul unei întâlniri avută la Bruxelles cu reprezentanţii studenţilor europeni. După discuţiile cu reprezentanţii organizaţiilor studenţeşti şi de tineret, dar şi cu cei ai “industriei europene” a fost trimisă oficial Comisiei Europene propunerea de a lansa un nou program comunitar “Multicultural citizen“.

“Balonul” e acum în “gradina” instituţiilor europene. Cred în succesul acestei propuneri, iar în câţiva ani se poate să avem sute de mii de tineri care beneficiază efectiv de noul program de “mobilităţi de vară” al Comisiei Europene.
Dan Luca / Bruxelles

Niciun comentariu: