joi, 12 martie 2009

Un proiect mult-aşteptat

Este imperativ ca tinerii din România să poată avea locuri de muncă sezoniere oriunde în Uniunea Europeană. Îndeplinirea acestui lucru urmăreşte şi proiectul prezentat de noua ministră a Tineretului şi Sportului, Monica Iacob-Ridzi.

Aceasta spunea în faţa oficialilor europeni: “Trebuie să ne asigurăm că legatura între ceea ce se învaţă în universităţi şi ceea ce este cerut în economie se face cât mai repede. De aceea, îmi doresc ca un număr cât mai mare de studenţi şi tineri să dobândească experienţa practică cât mai devreme".

Monica Iacob-Ridzi a mai solicitat ca bugetul european pentru tineret să creacă, în prezent el nereuşind să atingă nici măcar pragul de 1% din bugetul comunitar, iar condiţiile de eligibilitate pentru studenţii români să fie revizuite, în condiţiile în care prea puţin reuşesc să beneficieze de programele europene.

Tinerii au nevoie şi au dreptul, să se pregătească în cele mai bune centre din Europa. Soluţionarea problemelor actuale ar facilita mobilitatea tinerilor pe perioada verii.
Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: