marți, 18 august 2009

Mastere în UE


Prezentam în această primăvară care sunt paşii pentru a avea un CV cu adevărat european, ce condiţii trebuie îndeplinite pentru a fi acceptat pentru un job de calitate. Am insistat pe pregătirea non-formală şi pe aşa-numitele “soft skills”, însă asta nu înseamnă că trebuie neglijată valoarea cursurilor urmate, care îşi au importanţa lor în selectarea candidaţilor.

Ce ar trebui să facă tinerii care doresc să urmeze studiile unor universităţi din străinătate? Sfaturile unuia dintre site-urile de recrutare pot fi foarte folositoare, fiind suficient de complexe pentru a ghida tinerii care vor un master în afară, de la faza de alegere a universităţii, până la condiţiile iniţiale ce trebuie îndeplinite pentru a putea aplica.

Există şi posibilitatea ca tinerii să studieze gratuit în străinătate, de exemplu în Danemarca, doar că această oportunitate nu e promovată suficient. Avem avantajul de a fi stat membru al Uniunii Europene şi putem beneficia mai usor de sistemul educaţional comunitar. Dacă mobilitatea educaţională nu este încă suficient implementată, există şi alte soluţii pentru cei care îşi doresc o carieră de succes.

Dan LUCA/ Bruxelles

Niciun comentariu: