luni, 13 iunie 2011

Cultura “empowering”

Managementul impune motivarea angajaţilor, dar cum se poate realiza în contextul existent acest lucru? Nefiind o sarcină uşoară, de cele mai multe ori se apelează la serviciile externalizate oferite de consultanţi şi experţi în domeniu. Soluţiile cele mai la îndemână sunt trainingurile organizate în locaţii scumpe sau oferirea de pachete de compensaţii şi beneficii. Când acestea nu au un rezultat vizibil, trebuie căutată adevărata problemă şi numai după soluţionarea ei, angajatul va fi cu adevărat re-motivat.

Articolul markmedia.ro vine cu câteva idei interesante - “Culturile organizaţionale pozitive ştiu cum să atragă în mod natural cele mai bune talente şi să le reţină pe termen lung. Ei doar îi lasă să se dezvolte natural într-un mediu de învăţare “empowering”. Asta se întâmplă deseori cu mai puţine nevoi de avantaje, călătorii pentru training şi pachete de compensaţii scumpe”.

Puţin probabil ca un angajat lăsat să îşi folosească “motivaţia inerentă” să nu crească şi să nu se dezvolte în cadrul organizaţiei, să nu se simtă motivat şi satisfăcut de ceea ce realizează.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: