vineri, 30 septembrie 2011

Clujul văzut de la Bruxelles

În cei 15 ani de activitate, Casa Europei a fost prezentă în viaţa clujenilor, în special prin proiectele sale. Astfel, în 2003 am analizat “Impactul extinderii UE asupra Clujului”, în 2004 a fost organizată dezbaterea cu tema “Guvernarea Clujului într-o Europă extinsă”, precum şi studiul ce îşi propunea să descopere posibilul reprezentant al clujenilor în Parlamentul European.

A urmat “Starea Naţiunii: Cluj - Bruxelles 2005”, proiect iniţiat pentru a prezenta situaţia la zi a Clujului din punct de vedere european. Pe considerentul că este necesară existenţa unei platforme locale pentru conectarea reală a clujenilor cu Bruxelles-ul european, am pus bazele “Comitetului European al Clujului”.

În 2007 “În dialog cu 12 portrete clujene în Europa” a demonstrat că deşi la acea dată euroscepticismul era mai puţin prezent pe plan naţional decât acum, era nevoie de şi mai multe campanii de informare în chestiuni legate de UE.

Pe acest considerent am continuat să mă implic în activităţi prin care să aduc Uniunea mult mai aproape de români, iar cu ocazia aniversării din acest an, voi fi prezent la Cluj pentru organizarea evenimentul Casa Europei, “Clujul văzut de la Bruxelles”.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: