vineri, 24 octombrie 2008

Alegerile pentru Parlamentul European pe Google…


În finalul unui mesaj anterior lansam întrebarea daca “vor fi alegerile pentru Parlamentul European din iunie 2009 o bună oportunitate pentru intrarea Web 3.0 în comunicarea europeană?”

Exact la această întrebare răspundea Bill Echikson la întâlnirea cu presa din 7 octombrie 2008 de la Bruxelles - modelul utilizat cu prilejul alegerilor prezidenţiale din SUA va putea fi aplicat şi în Europa, la alegerile din iunie de anul viitor.

Google News este mai mult decât o media online, utilizatorii motorului de căutare putând viziona exact partea care îi interesează din inserţiile video ale candidaţilor, folosind cuvinte cheie.

Conform studiilor, 46% dintre americani au participat la procesul politic prin e-mail sau prin SMS-uri. Ca răspuns pentru interesul manifestat, aceştia primeau indicaţii despre modul în care se desfăoară alegerile şi unde trebuie să se prezinte pentru a vota.

Nu s-a stabilit încă o dată exactă de lansare a “Google News” în Europa, dar acesta oferă deja link-uri către ştiri în 23 de limbi. Bill Echikson afirmă că în curând va fi posibilă stabilirea unui contact direct cu Parlamentul European.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: