vineri, 19 iunie 2009

Tineretul european - speranţa următorului deceniu

Noua strategie adoptată de Comisia Europeană anunţă cam ce se va întâmpla în linii mari în următorul deceniu pe plan european în domeniul politicilor pentru tineret. “Tineretul - Investiţie şi Capacitate”, admite importanţa capitalului uman pe care îl constituie tinerii.

După consultările realizate pe parcursul anului trecut de către organizaţiile implicate în acest sector, Forumul European al Tineretului, organizaţiile de tineret şi alte autorităţi naţionale, s-a constatat că tinerii sunt preocupaţi în special de domenii precum educaţia, găsirea unui loc de muncă, antreprenoriatul, incluziunea socială, sănătatea şi sportul.

Propuneam şi eu recent un nou program educaţional comunitar (Mobilităţi europene de scurtă durată pe timpul verii). Fiind în permanent contact cu organizaţiile de tineret şi de studenţi, am reuşit să observ dificultăţile cu care se confruntă tinerii europeni în a avea platforme cu adevărat europene, care să le ofere posibilitatea să îşi exprime potenţialul la adevărata valoare.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: