miercuri, 10 iunie 2009

Sperăm să avem “Europa” la noi acasă


Sãptãmâna trecutã am participat la o manifestare care mi-a umplut inima de bucurie. În cadrul unui eveniment perfect organizat în incinta Reprezentanţei Permanente a României pe lângã UE, România şi-a exprimat dorinţa de a găzdui Agenţia Europeană de Cooperare a Autorităţilor de Reglementare Energetică, rol la care aspiră şi Slovenia şi Slovacia.

În condiţiile în care ar fi aleasă, România ar avea datoria de a susţine comunicarea între autorităţile naţionale din domeniu şi de a semnala Comisiei Europene orice tranzacţie sau practică ce încalcă legile concurenţei.

Ministrul român al economiei s-a arătat foarte optimist, considerând că România are şanse reale de a fi aleasă. Dar iată câteva din argumentele cu care îşi susţin celelalte membre candidatura.

Ar trebui poate să ne raportăm şi la ce prezentam în legatură cu actorii europeni, din politica energetică, şi cum suntem noi reprezentaţi în asociaţiile europene. Vom vedea ce decizie vor lua miniştrii europeni ai economiei, la întâlnirea din 12 iunie de la Luxemburg.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: