joi, 24 noiembrie 2011

Noua schemă Erasmus

Comisia Europeană a ajuns la concluzia că trainingurile şi cursurile de limbă ale căror principali beneficiari sunt tinerii au nevoie de o finanţare suplimentară. Din acest motiv, s-a optat pentru schimbarea schemei programului Erasmus, şi integrarea acestor cursuri în “Erasmus for All”, din dorinţa de a spori mobilitatea profesională a tinerilor.

Cum spuneam, balonul a fost aruncat în grădina instituţiior europene pentru a “marca” schimbarea încă din 2007, când, după discuţiile cu reprezentanţii organizaţiilor studenţeşti şi de tineret, dar şi cu cei ai “industriei europene” a fost trimisă oficial Comisiei Europene propunerea de a lansa un nou program comunitar “Multicultural citizen“.

Prezentând proiectul în faţa Comisiei, Comitetul Director al AEGEE-Europe şi comisarul european Orban încuraja încă de pe atunci participarea tinerilor la şcolile de vară. Deşi încă nu s-au stabilit detaliile financiare în cadrul proaspătului “Erasmus pentru toţi”, iată că după 4 ani avem speranţe pentru îmbunătăţirea mobilităţilor în educaţie.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: