marți, 11 decembrie 2012

Rolul Clubului Bilderberg în construcţia UE

Acum câţiva ani prezentam o idee interesantă, prin care explicam cum teoria conspiraţie, cuprinsă în cărţile lui Dan Brown, poate să facă Uniunea Europeană mai interesantă pentru cetăţenii săi. Menţionam că poate studierea legăturii între structura comunitară şi Clubul Bilderberg poate să fie un punct de plecare.

Recent am citit cartea Cristinei Martin Jimenez, scrisă prin 2005 despre Clubul Bilderberg. Asocierea acestuia cu “stăpânii lumii” mi-a trezit interesul în a identifica pasaje relevante, în opinia autoarei, despre impactul clubului la nivel european.

“La prima întâlnire a bilderbergenilor, în 1954, s-a hotărât crearea Uniunii Europene. Cele 3 organizaţii care au precedat Uniunea, CECA, Euratom şi CEE, au fost, de asemenea, rolul deliberărilor din cadrul Clubului Bilderberg. Fără îndoială, moneda unică europeană, euro, este o altă reuşită a grupului.”

“În 2005, invitaţii care au participat la întâlnirea din Germania, între 5 şi 8 mai, n-au prevăzut respingerea de către europeni, în frunte cu Franţa, a Constituţiei europene, aprig susţinută de preşedintele Clubului, Etienne Davignon şi al cărei artizan a fost un Bilderberger, fostul preşedinte al Republicii Franceze, Valery Giscard D’Estaing”.

“Raportul Comerţul mondial în secolul al XXI-lea, - elaborat de Institutul Francez pentru Relaţii Internaţionale -, a concis că extinderea Uniunii Europene nu va fi suficientă pentru garantarea egalităţii cu Statele Unite: UE va avea o pondere mai mică în procesul de globalizare.”

“Parlamentul European are în structura sa un procent de masoni de până la 60-70%”.

Masa Rotundă a industrialiştilor este un grup de presiune care scapă cunoaşterii publice a majorităţii, creat în 1983 cu scopul de a-i reprezenta pe industriaşii europeni. Moneda unică europeană a fost şi ea cerută insistent de către ERT.”

Dan LUCA / Bruxelles

 

Niciun comentariu: