miercuri, 20 martie 2013

La ce şcoli au studiat milionarii?

Reputaţia unei instituţii de învăţământ superior ar putea să fie analizată şi în funcţie de cât de bogaţi devin absolvenţii ei. Un interesant clasament al “fabricilor de milionari” propunea Loredana Simedre, pe blogul personal.

Astfel, podiumul este ocupat în ordine descrescătoare de Harvard, cu 52 absolvenţi milionari totalizând o avere de 205 miliarde de dolari, cel mai cunoscut dintre aceştia fiind co-fondatorul Facebook, Eduardo Saverin.

Pe locul second este Pennsylvania, cu 28 absolvenţi milionari totalizând o avere de 112 miliarde de dolari, cel mai cunoscut dintre aceştia fiind Ronald Perelman, proprietarul MacAndrews & Forbes Holdings Inc.

Locul trei este câştigat de Stanford, cu 27 absolvenţi milionari totalizând o avere de 76 miliarde de dolari, 71% dintre aceştia construindu-şi averea de la zero, cel mai cunoscut dintre aceştia fiind co-fondatorul Google, Sergey Brin.

Evident, nu doar şcoala contribuie la o carieră de succes, sunt multe alte ingrediente care sunt necesare în pregătirea unei “cariere de milionar”:






Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: