luni, 18 mai 2015

Digitalizarea şi companiile româneşti

Un sondaj realizat recent arată că 60% dintre directorii departamentelor IT din România consideră că digitalizarea şi conceptul Internet of Everything (IoE) vor influenţa strategia de business a companiilor în care lucrează. Cei chestionaţi sunt de părere că transporturile, industria producătoare şi oraşele în care trăim vor suferi transformări majore datorită IoE.

Digitalizarea şi Industria 4.0 sunt deja pe agenda dezbaterilor de la Bruxelles şi din marile capitale europene. Este bine că şi în România s-a sesizat tendinţa existentă la nivel mondial şi se fac eforturi pentru asimilarea noilor tehnologii.

Cum am mai spus, situaţia din România nu e perfectă şi categoric poate fi îmbunătăţită, iar demersurile guvernamentale de stimulare a investiţiilor străine, de stabilizare a mediului economic, şi de încurajare a dezvoltării industriilor energiei şi IT&C trebuie susţinute transpartinic. Este în interesul naţional. Independenţa energetică şi clustere IT de succes nu sunt obiective imposibil de atins, ci rolul unei munci coordonate şi a unui parteneriat public-privat eficient.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: