vineri, 26 februarie 2010

Jucăm şi câştigăm!

Menţionam încă de la lansarea blogului prezenţa fizică a marilor corporaţii în Bruxelles-ul european şi rolul pe care aceste “ambasade la UE” îl au pentru dezvoltările multinaţionalelor. Am subliniat importanţa de a avea aceste grupuri de interese în capitala comunitară, deşi România încă se mai joacă cu terminologii pentru a face jocurile unor politicieni.

E nevoie ca România să îşi “muleze” strategia pe situaţia actuală, membru UE, iar sectorul privat trebuie implicat în acest mecanism. Abordarea sectorială este necesară şi pe această linie vreau să prezint o iniţiativă interesantă, desfăşurată la Bruxelles.

Prin evenimentul Microsoft România, organizat la Bruxelles, s-a încercat evaluarea situaţiei şi a rolului ICT în sistemul de sănătate din România. O paletă întreagă de experţi: doctori, oameni din industria IT, precum şi invitaţi speciali de la Comisia Europeană (o expunere de nota 10 fiind cea a Directorului Florin Lupescu de la DG Digital Agenda) au exprimat deschis importanţa dimensiunii comunitare în strategia de dezvoltare.

Felicitări Microsoft România pentru abordare!

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: