marți, 16 februarie 2010

Nou comisar pentru comunicarea europeană

În sfârşit a fost votată noua companenţă a Cabinetului Barroso II, echipa care va trebui să îşi onoreze mandatul până la sfârşitul lunii octombrie 2014. "Acesta este un mandat pentru ca noi să fim îndrăzneţi", a spus José Manuel Barroso, după vot.

Dacă ne uităm însă peste portofolii, se renunţă la un comisar doar pe comunicare, portofoliu acordat în premieră cu mare fast în 2004 şi inserat acum “discret” în cel al Vivianei Reding, care sublinia “comunicarea va rămâne o prioritate pentru fiecare departament al executivului european”.

Dilemele sferei publice europene sunt tot mai prezente însă. Prin noile politici europene se va încerca consolidarea statutului cetăţeanului european, Comisia consideră că cetăţenii trebuie să manifeste sentimente pozitive faţă de Uniune, să fie mândri că sunt europeni şi să poată să îşi construiască vise, într-o Europă mai bună.

Dan LUCA / Bruxelles

Un comentariu:

tatiana spunea...

Ma intereseaza comentariul noului comisar pentru comunicare privind posibilitatea cetatenilor europeni de a construi vise. Dar care sunt ingredientele unei adevarate identitati europene, care sa ne permita sa construim, pe o baza sigura, spatii imaginare ?