sâmbătă, 8 iunie 2013

Compatibilitatea româno-poloneză la capitolul regionalizare


Am încercat să sintetizez recent într-un material mai amplu, relaţia România-Polonia, subliniind importanţa cooperării pe sectoarele unde există o simetrie de interese. Prezent la Varşovia, Liviu Dragnea sublinia că există o compatibilitate între sistemul de reorganizare administrativă care se doreşte a se aplica în România şi cel din Polonia. ''Trebuie să recunoaştem că este un model de succes care a adus foarte multă dezvoltare şi foarte multe beneficii. De asemenea, am stabilit că grupuri de experţi din România şi Polonia vor face vizite în cele două ţări'', a precizat ministrul român.

În urma acestei vizite s-a stabilit ca omologul său polonez să prezinte în România în cadrul unei întâlniri viitoare, experienţa Poloniei în reorganizarea administrativă a ţării.

Dragnea consideră că sistemul de regionalizare pe care România îl va implementa va duce la o dezvolare echilibrată a ţării, conform Agerpres.

În plan extern, demersul ministrului nu este singular - luna trecută, Liviu Dragnea prezenta la Bruxelles proiectul de regionalizare a României, eveniment la care am avut plăcerea să particip personal.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: