joi, 27 iunie 2013

Sfaturi extra-curriculare pentru absolvenţi


Orientarea în carieră nu este uşoară pentru nimeni, cu atât mai mult pentru absolvenţii de facultate, în contextual în care, pe fondul crezei creşte tot mai mult rata şomajului în rândul tinerilor. 

“Spre deosebire de studenţii care fac şcoală prin alte ţări, studenţii români nu primesc prea multe informaţii în afara programei”, spunea Dragoş Nicolae într-un recent material pe care l-am citit în Cariere.

Sunt câteva sfaturi pe care editorii siteului Business Insider le-ar da tinerilor absolvenţi. Printre acestea se numără implicarea într-un start-up, să rămână angajaţi într-un loc doar dacă se văd muncind acolo cu plăcere după încă câţiva ani, experienţele în străinătate sunt de asemenea recomandate, sau programele de voluntariat.

Ȋn egală măsură, cei mai reţinuţi trebuie să ştie că de multe ori e nevoie „să fii puştiul enervant care e dat afară pe uşă şi intră înapoi pe fereastră”, după ce ai trimis un CV pentru un job pe care ţi-l doreşti foarte mult. Foarte adevărat, joburile bune nu ţi le va oferi nimeni, trebuie să le găseşti singur!

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: