duminică, 21 octombrie 2018

Contribuţie academicã la fibra europeanã a României



Din nou, ca și toamana lui 2016, am avut plãcerea de a preda cursul “Public Opinion in the EU” masteranzilor de la SNSPA (Comunicare și Afaceri Europene). Apreciez foarte mult implicarea studenţilor, care se dovedesc preocupaţi de acest domeniu, aşa cum anticipam deja în 2011, la prima vizitã pe care am efectuat-o la SNSPA.

 
Nivelul de pregãtire al masteranzilor este excelent, iar discuţiile sunt reale, la fel ca în orice centru universitar european.  Am interacţionat cu interes pe teme precum alegerile primare europene, lobby-ul în an electoral european, cum sã dezvoltãm o presã de impact la nivelul UE, tehnologiile viitorului și cum acestea vor influenţa comunicarea europeanã, topul influenţelor în politicile sectoriale sau politica externã a UE factor mobilizator în comunicarea cu cetãţenii.

 
Cu siguranţã acești studenţi vor ajuta la consolidarea fibrei europene a României, chiar și de la Bruxelles… Da, cred într-o Românie integratã european, contribuind pozitiv la contrucţia europeanã…

 
Dan LUCA / încã în București

 

 

 

Niciun comentariu: