joi, 5 februarie 2015

Imprimanta 3D “ridică” locuinţe în China

Utilizând deşeurile din construcţii şi folosind imprimante 3D, o companie chineză crează case. Clădirile cu până la cinci etaje ajung să coste 100.000 de lire sterline. Imprimanta gigant ce are aproximativ 150 m, foloseşte pe post de „cerneală” deșeuri din construcții, sticlă, oțel și ciment, pulverizându-le strat cu strat până realizează ziduri groase. Mii de case au fost deja căutate de investitori, inclusiv de guvernul egiptean, scrie Dailymail.

Printr-o inginerie incredibilă, pusă în practică de Shanghai WinSun Decoration Design Engineering Co, a fost posibilă imprimarea a zece clădiri care costa doar 3.100 lire sterline, realizate în întregime din beton.

Ma Yi He, CEO al WinSun, a explicat că industria de construcții produce o cantitate mare de emisii de carbon, dar cu imprimare 3D, deșeurile pot fi reciclate. „Acest proces înseamnă, de asemenea lucrătorii din construcții se află într-un risc mai mic de a intra în contact cu materiale periculoase. Noua tehnologie ar putea duce, de asemenea, la şantiere ale viitorului, mult mai puțin zgomotoase, mai curate și mai plăcute ochilor”. Tehnologia de tipărire a locuinţelor avansează rapid - Domnul Ma prezenta o casă tipărită într-o singură zi, parte a unei comenzi ce are în total 20.000 de unităţi, după cum scria publicaţia britanică.

Este foarte clar spre ce ne îndreptăm – avem alimente create cu imprimanta 3D, locuinţe, putem să ne imaginăm cum se poate transforma mediul în era noii tehnologii, totul urmând principiile utilizării resurselor regenerabile şi a refolosirii deşeurilor.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: