joi, 12 februarie 2015

Acum, soluţii pentru România în contextul european

Pe 19 martie 2015, voi avea plăcerea de a participa la Bucureşti la conferinţa-dezbatere ″Cum poate creşte influenţa românească în politicile europene?″.

Evenimentul este o continuare a dezbaterii “Care este influenţa românească în Bruxelles-ul european?”, derulată în luna decembrie 2014, în incinta Parlamentului European de la Bruxelles. Concluziile acesteia au fost reflectate într-un articolul din Foreign Policy România

Este imperativă implicarea de la Bruxelles pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru România în contextual european. Ca Directorul al Institutului EurActiv din Bruxelles voi avea onoarea de a deschide dezbaterea cu prezentarea propunerii programului guvernamental  “Experţi pentru o Românie europeană″.

Insist pe crearea unei scheme de creştere a influenţei României în politicile europene, pentru că inerţia sistemică nu duce la o rezolvare a problemelor actuale pe care le are România cu Uniunea Europeană. Trebuie intervenit rapid, organic, pentru ca actualele tendinţe să fie corectate. Este necesară în primul rînd crearea unor noi poziţii în adminstraţia românească, pe două nivele (local şi naţional), persoane responsabile în a fluidiza relaţia România–UE.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: