marți, 24 februarie 2015

Dan LUCA – prezentare la Euroconference 2015 de la Bruxelles

Sunt bucuros să răspund invitaţiei de a participa ca şi panelist la Euroconference 2015, eveniment organizat la Bruxelles de Kellen Europe, nume cu rezonanţă în lumea afacerilor europene.

Mă interesează mult comunicarea federaţiilor europene şi poziţionarea în Bruxelles-ul european, conştient fiind de importanţa prezenţei în proximitatea factorilor de decizie, pentru susţinerea intereselor.

Este o muncă interesantă, deloc uşoară, principala provocare pentru asociaţiile europene fiind găsirea consensului între membrii acesteia, pe de o parte, care împart piaţa “de business” între ei şi asociaţiile naţionale, care manifestă culturi diferite, pe de altă parte. Puterea asociaţiilor creşte odată cu creşterea rolului de influenţă la nivelul politicilor UE. Adevărata prezenţă la Bruxelles şi protejarea membrilor de măsurile nefavorabile ale instituţiilor reprezintă cheia spre a dobândi cu adevărat un plus de valoare.

Aştept cu mare interes Euroconference 2015, ce va avea loc în 2 aprilie 2015, mai ales că particip la eveniment anual, încă din 2001. Anul acesta, voi fi prezent din nou, ca în 2009, în calitate de vorbitor.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: