duminică, 24 mai 2009

O pauză de YouTube…


Am discutat despre productivitatea la locul de muncă atunci când, pe lângă activitatea profesională, internetul este folosit pentru deconectare sau socializare.

Un studiu realizat de australieni arată că acest tip de relaxare în timpul programului de lucru, creşte productivitatea muncii cu 9%.

Angajaţii se relaxează căutând produse comercializate sau descrise online, socializând pe diferite reţele, accesând site-uri cu jocuri online sau vizionând clipuri gen YouTube.

Este bună observaţia pe care o face autorul acestui studiu, firmele au o atitudine greşită faţă de aceşti angajaţi, cheltuind sume în plus pentru achiziţionarea softurilor de restricţionare.

Rezultatele acestui studiu nu trebuie să încurajeze lipsa de interes la locul de muncă din partea angajaţilor, la studiu participând persoane care nu navighează pe internet pentru activităţi personale, mai mult de 20% din timpul petrecut la birou.

Dacă tot e vorba de păreri, sunt studii care încearcă să demonstreze dezavantajele accesibilităţii oferite de multe site-uri, care îţi pot umple timpul liber, sau care te pot distrage de la datorie, chiar şi atunci când eşti elev sau student.

Nimic din ce este folosit exagerat nu face bine, multe din inovaţii pot fi dăunătoare dacă nu sunt utilizate cu inteligenţă!

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: