sâmbătă, 2 iulie 2011

Interviuri în presă

Răspund cu mare plăcere invitaţiilor pentru interviuri cu detalii despre Bruxelles-ul european, dinamica structurii comunitare şi implicaţiile pentru România.

Într-un interviu pentru platforma de bloguri BlogActiv explicam de unde a plecat “mişcarea politică din Bruxelles-ul european”, despre românii din Diasporă, despre rezultatele euroalegerilor din 2009, dar şi despre ce va urma, cu o ţintă precisă: 2014 - Dan Luca: Romanians abroad want to impact on their country.

Un material interesant a fost realizat pentru Evenimentul Zilei, în care vorbesc despre pregătirea sau experienţă de care trebuie să dispună românii pentru a ocupa un loc de muncă în Bruxelles-ul european. Acest material este o continuare a materialului realizat de cei de la Strada32 - reţeaua globală a românilor din Diasporă. Interviul a fost preluat şi de Rombel, portalul românilor din Belgia.

Revistei Glare am acordat un interviu despre activitatea PSD din Bruxelles şi Belgia. Îi felicit pe colegii de la Iaşi pentru iniţiativa de a “asculta” voci politice din afara ţării.

Am avut deosebita plăcere să răspund întrebărilor Radio România Actualităţi la emisiunea Românii în lume. Am amintit cu această ocazie de chestiunea prezenţei românilor în Belgia şi în Bruxelles, fie că ei lucrează în cadrul instituţiilor europene, fie că îşi desfăşoară activitatea în sectorul privat.

Nu pot să nu amintesc şi materialele publicate în Făclia de Cluj în ultimii 14 ani.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: