miercuri, 13 iulie 2011

Autori de cãrţi

Ori de câte ori am considerat utile pentru cititorii blogului, am recomandat lucrări interesante apărute pe teme europene. Astfel, încearcând să explice că programele europene trebuie adaptate situaţiilor naţionale, iar Uniunea Europeană trebuie văzută ca o entitate culturală, europarlamentarul Sylvie Goulard publică “Europa pentru nuli”.

Citind cartea Irinei Tănăsescu, “Comisia Europeană şi grupurile de interese”, se va înţelege care este poziţia Comisiei Europene cu privire la lobby.

Am recomandat “Apusul Occidentului nu a venit încă”, semnată de regretatul Iulian Tucă, considerând că lucrarea va contribui la crearea unei imagini mult mai clare asupra problemelor europene, ca sumă a tuturor experienţelor naţionale.

Să nu o uităm pe Codruţa Filip pentru excelenta lucrare, “Micul manual al marii Uniuni Europene” sau pe Alina Bârgăoanu, pentru recenta realizare “Examenul Schengen – În căutarea sferei publice europene” - temă de actualitate, admiterea României în spaţiul Schengen, proiectată în conceptul sferei publice europene.

În acest context, făceam recent o restrospectivă a lucrărilor pe care le-am semnat în ultimii ani – cele trei cărţi despre UE şi România.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: