luni, 26 martie 2012

România şi internetul

În Europa sunt aproximativ 500 de milioane de utilizatori de internet, rata de penetrare a serviciilor online fiind de 61,3%. Astfel, internauţii europeni reprezintă în jur de 22,1% din totalul utilizatorilor de internet la nivel mondial, numărul acestora fiind estimat la circa 2,26 miliarde de persoane, conform datelor furnizate de Internet World Stats în decembrie 2011.

În acest clasament, România se află pe un acceptabil, zic eu, loc al 11-lea, cu circa 8,57 milioane de internauţi, însă problema care apare este rata de penetrare a serviciilor web de numai 39,2%, una dintre cele mai mici din Europa. În urma ţării noastre se afla doar Ucraina cu un procent de 33,9%, Moldova cu 33,1% şi “Kosovo” cu 20,7%.

Conform aceluiaşi studiu, utilizatirii de internet din România reprezintă în jur de 1,7% din totalul Europei, iar în ceea ce priveşte utilizarea uneia dintre cele mai populare reţele de socializare, tot în luna decembrie a anul trecut, în România erau 4,1 milioane de persoane care foloseau Facebook-ul.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: