miercuri, 3 octombrie 2012

Politică pentru Diaspora: Organizaţia de Femei a PSD Belgia

Când am lansat în 2008 organizaţia politică a românilor social-democraţi din Belgia ne-am exprimat intenţia de a ajuta în mod real compatrioţii noştri din Diaspora.

În decembrie 2011, asistam cu regret la decizia autorităţilor belgiene care au cedat presiunilor din partea altor state membre de a prelungi nejustificat şi în 2012 restricţiile pe piaţa muncii pentru românii din Belgia.

Dar munca noastră continuă, poate pe alte coordonate decât cele specifice politicii dâmboviţene cu care românul este sufocat. În coordonarea Organizaţiei de Femei a PSD Belgia, şi în strânsă legătură cu sindicatele belgiene, am lansat încă din primăvara acestui an o campanie împotriva precarităţii în rândul femeilor din industria cărnii şi menaj.

Iar acum, la început de octombrie, în cadrul unei sesiuni de informare, peste 20 de românce din industria cărnii, menaj şi antreprenoriat au adus în atenţia Organizaţiei de Femei PSD Belgia şi a Sindicatelor Creştine Belgiene problemele legate de  greutatea obţinerii unui loc de muncă legal şi exploatarea şi abuzurile din partea angajatorilor.

Mi-a plăcut foarte mult ceea ce Codruţa Filip, Preşedinta Organizaţiei de Femei, explica: “Trebuie să găsim mereu noi şi noi metode de a ne apropia de români şi de a-i ajuta în drumul lor în Diaspora. Iar felul în care o facem este esenţial. Cred că şi acesta este rolul pe care organizaţiile politice din afară trebuie să îl joace cu o mai mare intensitate”.

Dan LUCA / Bruxelles


Niciun comentariu: