miercuri, 22 aprilie 2015

Dezbateri la nivelul MAE privind Preşedenţia românească a UE

La inițiativa șefului diplomației, Bogdan Aurescu, foștii miniștri de externe ai României s-au reunit în cadrul Consiliului Consultativ al Ministerului Afacerilor Externe pentru a discuta prioritățile de politică externă ale României în raport cu vecinătatea estică, după cum informa AGERPRES.

Sursa citată precizează că lucrările în acest format au fost reluate acum, după cinci ani de la ultima reuniune. Cei prezenţi la întâlnire susţin crearea unei strategii de politică externă care să fie asumată ca proiect național și să urmărească o creștere a profilului internațional al României și o îmbunătățire a percepției statului român în plan extern.

Pe lângă chestiunile de securitate şi priorităţile regionale, s-a discutat și despre “pregătirile pentru președinția semestrială a Consiliului Uniunii Europene, care îi va reveni României în 2019, dar și despre modalitățile de punere în valoare a parteneriatelor strategice ale României, ca teme de dezbatere viitoare ale Consiliului″.

Interesantă ideea pentru a dezbate pregătirea pentru Preşedentia UE a României. E bine că au loc astfel de discuţii, trebuie să îi implicăm pe toţi cei care pot ajuta, prin experienţă şi poziţia în care se află.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: