miercuri, 29 aprilie 2015

Producţia 4.0 va relansa producţia europeanã?

Digitalizarea ar putea fi o oportunitate pentru țările europene să atragă înapoi producția pe care a pierdut-o în concurenţa cu diferite alte regiuni, precum Asia, scria Reinhold Festge, președintele Asociației de Inginerie din Germania, organizație ce reprezintă mai mult de 3.100 de companii mici și mijlocii.

Digitalizarea industriei - Industria 4.0, cum îi spun germanii - va schimba fundamental modul în care noi europenii producem şi consumăm, preciza Festge. Politicienii privesc noua eră a industrializării ca fiind varianta de re-industrializare pe continent.

Avem deja o dezbatere cu privire la datele de consum din Europa. Avem nevoie de o dezbatere despre datele din industrie, și dacă este necesar, reguli clare de utilizare a acestora. În cele din urmă, producătorii nu vor avea încredere în tehnologiile digitale, atâta timp cât există îndoieli asupra protecției și securității datelor. Comparabil cu oamenii care ezitată încă în decizia de utilizare a cardurilor de credit on-line. E nevoie de o strategie pe acest sector, căci dacă se aștepteaptă până tehnologia Industriei 4.0 este gata să se mute în companii, va fi prea târziu de absorbit pe piaţă.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: