vineri, 24 aprilie 2015

Rebranduirea asociaţiilor românești în perspectiva Presedenţie UE?

Vizibilitatea şi implicarea grupurilor de interese sectoriale este din ce în ce mai puternică la Bruxelles şi dorim ca şi prezenţa românească să crească semnificativ. Lucrurile se mişcă şi dinspre România, însă puţin cam lent pentru modul în care se lucrează la nivel european.

Acum câţiva ani luam exemplul FoodDrinkEurope, aceeaşi entitate care se numea iniţial CIAA şi reprezenta confederaţia reprezentanţilor europeni din industria alimentară şi a băuturilor. Cine este însă “FoodDrink” în România? Activitatea acestor entităţi este importantă pentru a ne cunoaşte intern posibilităţile şi a avea o imagine de ansamblu asupra industriilor, dar ajută şi pentru a avea o voce puternică la nivel european,  mai ales că urmează preşedenţia UE, în a doua jumătate a anului 2019.

FoodDrinkEurope are ca membru activ din România RomAlimenta, federaţia ce grupează majoritate asociaţiilor/patronatelor din industria alimentară, alături de mari firme procesatoare, autohtone şi multinaţionale.

Să nu uităm că avem de coordonat 150 de grupuri specializate la nivelul UE în 2019. Pentru un exerciţiu de succes e important să avem, nu doar instituţiile româneşti implicate, ci şi sectorul privat din România.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: